Website optimalisatie in Amsterdam voor zoekmachines

Een website optimaliseren is een eerste stap om uw zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google, Yahoo & Bing te vergroten. In dit artikel een aantal tips voor het optimaliseren van uw website.

Het allerbelangrijkste in de website optimalisatie is dat uw website voor de ‘spiders’ van de zoekmachines toegankelijk is. Dit wil zeggen dat de artikelen en pagina’s op uw website deze bots niets moeten blokken. Dit lijkt wellicht heel erg voor de hand liggend, maar is zeker voor veel websites niet mogelijk. Mensen hebben bijvoorbeeld zelf een website laten maken en deze webbouwers hebben geen rekening met SEO of optimalisatie gehouden. Zolang de bots van de zoekmachines uw website niet kunnen bezoeken, zullen ze u nooit hoog in de posities noteren.

Zodra uw website toegankelijk is gemaakt voor de zoekmachines is het zaak om uw pagina’s te optimaliseren. Iets dat erg belangrijk is, is dat uw website unieke teksten bevat. Het is dus niet de bedoeling dat u teksten van Wikipedia of andere bronnen letterlijk op uw website kopieert. Het is zaak om zelf teksten te schrijven of deze te laten schrijven en op uw website te plaatsen.

Een SEO specialist of een internet marketing bureau kan u hierbij hulp bieden. Zorg ervoor dat uw zoekwoorden in deze artikelen terugkomen. Alhoewel dit een rol speelt in de positionering is het absoluut belangrijk om altijd te blijven schrijven voor de bezoeker van uw website en niet enkel voor de zoekmachines.

De opmaak van uw website

In de opmaak van de teksten kunt u een aantal zaken toevoegen die ervoor kunnen zorgen dat uw website beter begrepen wordt en relevanter wordt voor diverse zoekwoorden. Zo kunt u bijvoorbeeld H1 en H2 tags toevoegen in de artikelen. Een goede tip is om uw zoekwoorden (of variaties daarvan) in deze tags op te nemen.

Naast unieke teksten op de website is ook de snelheid van een website enorm belangrijk voor de positionering in zoekresultaten. Tegenwoordig zijn veel websites gebouwd in en CMS systeem zoals bijvoorbeeld Joomla of WordPress. Deze systemen kunnen soms wat vertraging geven, alhoewel hier ook oplossingen voor zijn. Daarnaast kan een goede hosting provider ervoor zorgen dat uw website snel zal laden.

Laadtijd website verbeteren = betere gebruikerservaring

Wanneer u een expert uw laadtijd laat verbeteren en zorgt voor een goede hosting partij, kan uw website vele malen sneller worden. Dit komt uw vindbaarheid absoluut ten goede. In Nederland zijn er relatief veel hosting partijen te vinden. Deze hoeven echt niet duur te zijn en zijn over het algemeen zeer snel voor een goede en betaalbare prijs. Als uw huidige hosting partij niet meer blijkt te voldoen, kan een bureau of internet marketing specialist u helpen bij het overzetten naar een nieuwe provider.

Naast unieke teksten op uw website en de laadtijd van uw site zijn daarnaast sociale media zoals Facebook, Twitter, Google plus & Youtube een belangrijk onderdeel in uw vindbaarheid op het internet. Door specialisten op dit gebied in te schakelen is kan het ervoor zorgen dat u website grote sprongen in de zoekresultaten gaan maken. Dit is natuurlijk waar u uiteindelijk naar zoekt. Doordat uw website beter vindbaar wordt voor potentiƫle klanten, zorgt dit ervoor dat u meer aanvragen en leads zult ontvangen zodat uw bedrijf kan groeien door de inzet van het internet.

This entry was posted in .