Wat is SEO optimalisatie eigenlijk?

Als u een website heeft, dan is de term seo optimalisatie u misschien wel eens voorbij gekomen. Het is een verzameling technieken die ervoor kunnen zorgen dat u meer bezoekers krijgt uit het organische gedeelte in Google en zo dus meer verkopen kunt gaan realiseren. Er zijn bepaalde zaken die u zelf kunt doen, andere zaken zijn meer weggelegd voor bedrijven die zich hierin specialiseren.

Zoekwoord onderzoek uitvoeren

Vseo optimalisatieoordat u van start kunt met het optimaliseren van de pagina’s op uw website, moet u eerst een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. U wil erachter komen waar uw doelgroep precies naar zoekt. Misschien heeft u al wel een idee waar de doelgroep naar zoekt, toch is het verstandig om dit grondig te onderzoeken. Het zou namelijk kunnen dat u er nog vele variaties bestaan van de zoekwoorden waar u denkt dat de doelgroep naar zoekt. Zodra u dit onderzoek gedaan heeft, is er een basis om de website mee te gaan optimaliseren. Het is belangrijk dat u kijkt naar de concurrentie van deze zoekwoorden en hoe relevant deze zijn aan de diensten die u levert.

On-page optimalisatie

Met on-page optimalisatie kunt u de website voorzien van de juiste titels, teksten en meta-tags. Heeft u nog een oudere HTML website, dan is dit waarschijnlijk wat lastiger. Maakt u gebruik van een CMS systeem zoals WordPress, dan is dit een stuk eenvoudiger te realiseren. Door het installeren van een plugin zoals Yoast, kunt u de optimalisatie van de website helemaal zelf doen. De plugin is gratis te downloaden.

Off-page optimalisatie

Zodra de website helemaal is voorzien van de juiste titels en teksten, is het ten eerst afwachten totdat Google de website heeft opgenomen in de index. Dit kan enkel dagen tot weken duren. Nu kan de volgende stap beginnen. Door off-page optimalisatie in te zetten benaderd u diverse andere relevante website voor een link. Hoge kwaliteit links die verwijzen naar uw website zijn namelijk super belangrijk voor een goede positionering bij seo optimalisatie van uw website.

This entry was posted in .